nedelja, 5. april 2015

Savdska Arabija, reši nas!

Sveta Rusija, reši nas!


Eden najbolj perečih problemov v zadnjem času postaja odnos do Rusije in dojemanja njene usmerjenosti.

Čeprav tu sploh ne bi smelo biti polemike, saj nas je gotovo zgodovina naučila vsaj to, da Rusi vedno stopijo ob stran angležem, amerikancem in francozom, kot se je to zgodilo tako v prvi svetovni vojni, kot v drugi. Ampak sedaj nas želijo po neki nadvse čudni logiki določeni ljudje prepričati, da je moderna Rusija prava opozicija moderni dekadenci zahoda, ki se širi po svetu kot kuga in da je Putin človek, ki bo odrešil svet.

Dokler so te nebuloze streljali le ameriški libertarci, za katere se je izkazalo, da so postali ruska peta kolona v ZDA, smo si še mislil svoje, ko pa so s tem začeli še francoski nacionalisti, evropski nacionalisti in celo slovenski katoličani, smo se vendar morali ustaviti in premisliti celotno zadevo.

Vprašanja so se kar vrstila. Zakaj naj bi bila Rusija opozicija dekadenci zahoda? Zakaj jo podpirajo (psevdo) tradicionalistične sile? Kako je mogoče, da jo podpirajo celo neonacionalsocialistične grupacije? Zakaj jo podpira devtdeset odstotkov evropskih nacionalistov? V čem katoličani vidijo Rusijo kot svojo zaveznico? Zakaj Le Pen podpira ukrajinske teroristične separatiste? Zakaj ameriški libertarci tulijo, da je treba pustiti ruskega "medveda" pri miru in ne drezati vanj?

Vprašanja so bila preenostavna, da bi se dalo nanje smiselno odgovoriti. Izgledalo je kot, da gre le za kolektivno neumnost. Vendar pa se je to nadaljevalo.

Slovenski katoličani in Putinova Rusija


Oglejmo si najprej slovenske katoličan, ker je to za nas najbolj zanimivo. Ni treba veliko naporov vložiti v vprašanje zakaj so določeni slovenski katoličani podprli Rusijo. Njihove namere so sicer dobronamerne a popolnoma napačne.
 
Čeprav gre za enostavne reči, je potrebno veliko razlage. Slovenskim katoličanom se je putinova rusija prikupila zaradi Putinove naklonjenosti ruski pravoslavni cerkvi. Vendar pa so oni tu spregledali dejstvo, da je ruska pravoslavna cerkev ruska. Gre za zelo nacionalno orientirano cerkev, ki lahko zelo dobro služi v korist Putinove politike prikritega nacionalizma. Shizmatično rusko pravoslavno cerkev je nemogoče primerjati s Katoliško Cerkvijo. Saj je slednja nenacionalna in tako ni v rokah nobenega diktatorja, kvečjemu se diktator lahko pokori Cerkvi. A tu smo že pri drugi srži, ki je povzročila, da so slovenski katoličani moralno podprli Putina. Ta srž pa je v tem, da je kaj takšnega mogoče le zaradi heretične indiferenciacije religij oz. napačnega ekumenizma. Ker so razumeli rusko pravoslavno cerkev kot nekaj enakega Katoliški Cerkvi, so videli v Putinovi podpori ruski pravoslavni cerkvi podporo celotnemu krščanstvu. Čeprav bi morali vedeti, da gre za eno samo pravo religijo in kup nepravih religij. Zanemarili so tudi konflikte med rusko pravoslavno cerkvijo in ukrajinsko pravoslavno cerkvijo. Prav tako so zanemarili dejstvo, da je komunistični sistem v Rusiji, kot legitimno cerkev priznaval le rusko pravoslavno cerkev t.j. Moskovski patriarhat. Ravno v Ukrajini so bile začasa sovjetske okupacije striktne sankcije zoper denimo ukrajinko UAPC cerkev, ki je režim ni priznaval. Podobno se je dogajalo v Bolgariji, kjer so komunisti preganjali katoličane, niso pa preganjali pravoslavcev, ki so se brez težav (po prvotnem konfliktu med ateističnim komunizmom in "religioznim" pravoslavstvom) prilagodili režimu.

Naslednja glavna reč zakaj so določeni slovenski katoličani videli v Putinu odrešenika, pa je njegov odnos do sodomitov in sodomitske propagande, ki jo je Putin omejil. Ampak na tem mestu so slovenski katoličani padli v kontradikcijo. S tem, ko so nomatterwhat podprli Putina v njegovi politiki do sodomitov, so obenem podprli tudi Stalina in precejšen del komunizma, ki je tudi sankcioniral sodomite. Namesto, da bi vztrajali v lastnem prizadevanju zoper dekadenco in sodomitsko indoktrinacijo, so se obrnili v Rusijo k nekim komunistom po zgled. Borba zoper sodomitsko indoktrinacijo ne potrebuje  Rusije, kot ne potrebuje Savdske Arabije. Borba proti sodomitski indoktrinaciji mora izvirati iz tradicije našega naroda. Če torej smatramo Rusijo kot zadnjo trdnjavo pred liberalno revolucijo in splošno dekadenco zahodne kulture, moramo kot takšno smatrati tudi Savdsko Arabijo. To pa je norost, vendar isto velja za Rusijo.

Tretja stvar, ki nakazuje neumnost slovenskih katoličanov, ki so se opredelili za Putinovo Rusijo pa je njihovo namerno zanemarjanje dejstva, da Rusi nikdar niso presekali s komunizmom in nikdar ne bodo in tudi dejstvo, da je Rusija vendarle še vedno ena najbolj sekulariziranih držav, ki se morda res bori zoper sodomite, ne bori pa se zoper pornografijo in druge oblike izprijenosti, ki cvetijo v Rusiji. Rusija še vedno skrbno neguje komunistično ikonografijo. Vojska uporablja peterokrake rdeče zvezde kot svoje simbole, Leninov mavzolej je še vedno negovan kot punčica očesa, spomeniki leninov in drugih komunističnih neumnosti stojijo širom Rusije. Ob zadnjih ruskih vmešavanjih v Ukrajino so teroristični separatisti korakali z ikono Kristusa v eni roki in s proletarsko rdečo zastavo v drugi. Ko je Putin obiskal Krim se je za njim na zaslonu bleščala rdeča komunistična zvezda. Ko so Ukrajinci začeli sesuvati spomenike leninov in druge komunistične navlake, je Rusija protestirala.

Evropski neonacisti in Putinova Rusija


Posebno zabaven primer pa so evropski neonacisti oz. neonacionalsocialisti. Tu gre za posrečeno reč, ki je veliko bolj nesmiselna kot je problem v prejšnjem primeru. Namreč evropski neonacisti, ki jih tudi v Rusiji ne primanjkuje so podprli Rusijo v tisti amerikanistični ideji o nekih židovskih zarotah, rotschildih in sorosih. Tu se morda celo poraja dvom, da sta za to kontradikcijo stale predvsem neonacistične grupacije iz Rusije in predvsem Srbije.

Vendar v čem je kontradikcija? V tem, da Rusija neprestano napada Ukrajino z oznakami fašisti in nacisti. In v tem se ne moti stoodstotno. V Ukrajini je dejansko ukrajinska rekonkvista uspela le zaradi Desnega sektorja, ki je uspešno izvedel prvo fazo in pognal Janukoviča v beg. Brez Desnega sektorja, bi bila Ukrajina tudi danes le še ena od ruskih podložnic. Desni sektor, ki se je vedno kazal z neonacistično (seveda, če želite to tako imenovati) simboliko in ni nikdar skrival, da mu je komunizem mrzek. Zaradi Desnega sektorja so začeli padati komunistični spomeniki in zaradi Desnega sektorja so gorele komunistične zastave. V Ukrajini pa je nastal tudi prvi uradni prostovoljni bataljon Azov, ki je imel kot svoj uradni znak tudi kljukasti križ, sicer v nekoliko spremenjeni neopoganski različici, ki pa so jo že dolgo let forsirali ravno evropski neonacisti.

Kako si torej lahko razlagamo, da so se ob teh dveh stanjih, evropski neonacisti odločili, da podprejo komunistično Rusijo? Popolna neumnost.

Evropski nacionalisti, kot otroci moderne


Težje je vprašanje zakaj so Putina podprli "zmerni skrajni desničarji" oz. evropski nacionalisti z Le Penom na čelu (o ameriških libertarcih niti ne bomo razpravljali, ker ne le da so ruska peta kolona, pač pa so celo neke vrste neohipiji). Po premisleku pridemo do zaključka, da gre najbrž za nekaj podobnega kot je v primeru slovenskih katoličanov.

Res pa je tudi nekaj drugega. Evropska desnica, tudi tista, ki na določenih segmentih rada zavije bolj radikalno desno, je tako zelo izčrpana, ker je izdala svojo katoliško tradicijo, da se mora obračati h komunistom v Rusijo in kam se bo obrnila naslednjič v Kitajsko? Kaj pa v Savdsko Arabijo?

Namesto, da bi gradila na tradiciji velikih evropskih kraljev, gradi na sekularizaciji, svobodi izražanja in ostalih neumnostih razsvetljenstva in francoske revolucije.


-NeoDomobranec

Ni komentarjev:

Objavite komentar