ponedeljek, 15. september 2014

Še ena o koncu časov

Večkrat hote ali nehote slišim razne razlage Razodetja in različne napovedi konca sveta in na določeni točki razlaganja razodetja se pojavi nesmiselna trditev mnogih ljudi, ki se s tem strastno ukvarjajo. Ta nesmiselna trditev pravi, da je "velika vlačuga", ki jo omenja Razodetje, pravzaprav Vatikan. To sem opazil že nekajkrat. Tako s strani nekaterih ateistov in krščanskih shizmatikov, kot s strani sedevakantistov in podobnih struj.
Da bi dokazal, da je takšna trditev nesmiselna, bom malce za šalo podal svojo razlago velike vlačuge in bom morda na ta način uspel pokazati, da teh reči ne gre tako zlahka razlagati.
Dobro. Ko v sedemnajstem poglavju Razodetja angel pravi: " "Pridi, da ti pokažem sodbo nad veliko vlačugo, ki sedi nad mnogimi vodami. Z njo so se vlačugali kralji zemlje, prebivalci zemlje pa so se upijanjali z vinom njenega vlačugarstva." ", ti "razlagalci" pravijo, da je tu mišljen moderni vatikan in ponavadi ob tem dajo za primer redne obiske vladarjev držav pri papežu. Ampak razložimo lahko tudi takole. Z vlačugo misli angel, moderno komunistično Kitajsko. Ko pravi, da so se z njo vlačugali kralji zemlje, misli na odprte trgovinske tokove posameznih držav, se pravi, trgovinske sporazume. Kar je naredilo Kitajsko za državo, ki ima na svojih tleh ogromen del svetovne proizvodnje, saj so v njo migrirale vse velike korporacije in je praktično vse "made in China". Ko pravi, da so se prebivalci zemlje upijanjali z vinom njenega vlačugarstva, pa hoče reči, da prebivalci zemlje dobijo iz nje praktično vse izdelke medtem, ko so zahodne države vse bolj storitveno usmerjene. Potem ko Razodetje pravi, da je ženska na zveri, veliko mesto Babilon, govori v prid moji teoriji tudi tretja vrstica osemnajstega poglavja: "ker so vsi narodi pili od vina njegovega pobesnelega vlačugarstva, kralji zemlje so se vlačugali z njim in trgovci zemlje so obogateli od njegovega silnega razkošja." kjer govori o trgovcih, kar ne sovpada s teorijo o Vatikanu kot vlačugi. In enajsta vrstica pravi po tistem, ko Razodetje govori o uničenju Babilona: "Tudi trgovci zemlje jokajo in žalujejo za njim, ker nihče ne kupuje več njihovega blaga..." in petnajsta vrstica: "Trgovci, ki prekupčujejo s tem blagom in ki so obogateli od tega mesta, bodo iz strahu pred njegovimi mukami stali od daleč, jokali in žalovali..." in devetnajsta vrstica: "Glavo so si potresli s prahom ter vpili, jokali in tožili, rekoč: "Gorje, gorje, veliko mesto, od katerega razkošja so obogateli vsi, ki so imeli ladje na morju, zakaj v eni uri je bilo vse opustošeno!" " in dvaindvajseta vrstica: "V tebi se ne bo našel več noben obrtnik kakršne koli stroke. V tebi se ne bo več slišal glas mlina." in triindvajseta: "Zakaj tvoji trgovci so bili velikaši zemlje..."
Naprej pravi: "Angel me je odnesel v puščavo. Tam sem videl žensko, kako je sedela na škrlatni zveri, ki je bila popisana z bogokletnimi imeni in je imela sedem glav in deset rogov. Ženska je bila oblečena v bager in v škrlat in bleščeče okrašena z zlatom, z dragimi kamni in z biseri, v roki pa je držala zlato čašo, polno gnusob in nečistosti svojega vlačugarstva." Tu pravijo, da to spet pomeni vatikan, konkretno, kardinalski zbor. Medtem, ko v resnici škrlat in bager pomenita rdečo ikonografijo komunistične Kitajske.
Dalje: "Videl sem, da je ženska pijana od krvi svetih in od krvi Jezusovih pričevalcev." To najbrž oni povežejo z Rimom kot mestom mučencev. Vendar je takšna razlaga nesmiselna, ker ne razloži zakaj bi bila Cerkev pijana od krvi lastnih mučencev. Boljša razlaga bi bila, da to pomeni Kitajsko in številne misijonarje, ki so umrli tam. pomeni permanentno preganjanje katoliške cerkve na kitajskem.
"Sedem glav je sedem gora, na katerih sedi ženska. In je tudi sedem kraljev." Na tem mestu razlagajo, da to pomeni sedem rimskih gričev. Vendar je ta razlaga zopet nesmiselna. Bolj smiselna razlaga je, da to pomeni komunistično Kitajsko, bolj konkretno, komunistično partijo in  njenih sedem generalnih sekretarjev od Zedonga dalje. 1. Mao Zedong (1945-1976), 2.Hua Guofeng (1976-1981), 3.Hu Yaobang (1982-1987), 4. Zhao Ziyang (1987-1989), 5. Jiang Zemin (1989-2002), 6. Hu Jintao (2002-2012), 7. Xi Jinping (2012-). "Zver, ki je bila, a je ni, je hkrati osmi in eden izmed sedmih, a pojde v pogubo." Torej očitno napoveduje zadnjega generalnega sekretarja, ki bo zver.
"Deset rogov, ki si jih videl, je deset kraljev." ... "Ti so enodušni in izročajo svojo moč in svojo oblast zveri." Ta del niti ne vem kako razlagajo, vem pa, da moram jaz razložiti ta del v sklopu moje teorije. Torej teh deset kraljev pomeni kitajske zaveznice, ki jih je ravno tam okrog deset, ena gor, ena dol.


No, upam, da sem s to kratko razlago, ki mi ni vzela več od petnajstih minut branja Razodetja in iskanja po internetu, vzpostavil teorijo, ki je popolnoma enako relevantna tisti nesmiselni teoriji o Vatikanu. Še več, mislim celo, da je moja teorija, ki sem jo spisal v petnajstih minutah, relevantnejša, saj je bolj smiselna.
Seveda, ker zavračam teorije nekih ateistov in ufologov, ki si včasih vzamejo čas za raziskovanje Svetega pisma, to ne pomeni, da sem eden tistih neokatolikov, ki se tako zelo bojijo vsake razprave o Razodetju in poslednjih časih. Nikakor, vendar moramo vsako teorijo preverjati skozi prizmo katoliškega nauka in iskati teorije o poslednjih časih pri katoliških mislecih, posebno tistih predkoncilskih.

- NeoDomobranec

Ni komentarjev:

Objavite komentar