torek, 14. oktober 2014

Ostanimo čuječi

Kot že neštetokrat do sedaj, smo slovenski katoličani spet pristali v situaciji  v kateri smo osamljeni od matične Cerkve zaradi sekulariziranega protikatoliškega medijskega prostora mainstream medijev in zaradi faktične nesposobnosti katoliških medijev. Ta de-facto nesposobnost je morda povsem praktične narave. Vendar pa smo na mestu na katerem o zadevah znotraj Cerkve izvemo iz tretje roke, ki pa je popolnoma nezanesljiva in celo nalašč zavajujoča.
Zato moramo biti zelo previdni in pozorni ter se predvsem zanašati na tuje, predvsem ameriške katoliško-tradicionalistične medije, ki so na to sinodo odšli v Vatikan in nam od tam, izključno zaradi tega dogodka, poročajo.
Še posebej kar se tiče poročila, ki ga je sinoda izdala, je pomembno vedeti, da ne gre za nobena obvezujoča načela svete Cerkve, pač pa je zgolj nek povzetek, ki nikakor NI nikakršno uradno stališče svete Cerkve. Je samo poročilo.
Nujno je, da molimo za sveto Cerkev, predvsem pa se ne zanašamo na poročanje medijev, ki določena stališča posameznih škofov ali kardinalov prodajajo kot stališča Cerkve, četudi so v direktni kontradikciji z naukom Cerkve. Nevarnost je, da bi padli v ta medijski kaos v katerem želijo prostozidarji in liberalci spreminjati nauk Cerkve, ne da bi se nauk sploh speremenil, kar smo že videli z drugim vatikanskim koncilom, kjer se je Cerkev spremenila v nekaj, kar sploh ni zapisano v dokumentih samega koncila. Zato govorim o "spreminjanju nauka, ne da bi spremenili nauk", kar se je dejansko že dogodilo.
Zato priporočam spremljanje predvsem churchmilitant.tv. Kdor pa ne zmore tega, naj se ne vznemirja nad kakršnimikoli poročili, ki prihajajo iz Vatikana. Nauk se ne spreminja!

- NeoDomobranec

Ni komentarjev:

Objavite komentar