petek, 29. avgust 2014

Je Ukrajina nova Španija?

 Tretjega maja letos je Agitator s pomočjo NeoDomobranec projekta na svojem blogu na spletišču nacionalne radiotelevizije napisal kratek a precej dober blog z naslovom Je Ukrajina nova Španija.
 

Je Ukrajina nova Španija?

 

Ob dogodkih v Ukrajini, ki se vlečejo že od zime, se moramo vprašati je Ukrajina nova Španija? Je Ukrajina Španija naše dobe?
Kaj mislim s tem? Mislim na Španijo 1936/1937, na špansko državljansko vojno, ki je Evropo in svet razdelila v dva tabora. Mnogi bi se strinjali s trditvijo, da se je druga svetovna vojna začela v Španiji.
Zakaj pa je današnja Ukrajina podobna Španiji? Zato, ker lahko vidimo, da se v svetu ustvarjata dva tabora. Dve močni ideološki percepciji dogajanja v Ukrajini.
Imamo revolucionarne komuniste in imamo desno rekonkvisto. Svet pa spremlja. Propaganda je neusmiljena, Rusija je skozi propagandno vojno uspela prikazati, da je Ukrajina enako Rusija, kako bi vendar drugače lahko razumeli trditve moskovskih aparatur, da če bodo napadeni bodo odgovorili? Mar Ukrajina kopiči vojaštvo na meji z Rusijo ali Rusija kopiči vojaštvo na meji z Ukrajino? Kdo je vkorakal v katero državo?
Močna propaganda komunistov, ki niso nikdar skrivali, da se jim laž ne skuti, ne pozna meja. Na drugi strani smo imeli "veliko ukrajinsko rekonkvisto", ki je vzniknila iz tistega prastarega evropskega duha, bila izdana od politične garniture mehkužcev in postala grešni kozel za zganjanje najrazličnejše panike v Ukrajini. Desni sektor je postal priljubljena dvobesedna krilatica komunistofilov in tradiciofobov. Fašizem je vnovič postal izgovor za teror. Antifašizem pa podlaga okupacij in arogantnega nasilja.
Torej? Je Ukrajina nova Španija?
Ni. Čeprav se na videz zdi, da se ustvarjata dve percepciji, kaj kmalu uvidimo, da gre le za eno samo. Spretno nadziranje medijev in kravatarski komunizem fotelj-bojevnikov so onemogočili drugo percepcijo. V nebo vpijoče laži podganarskih portalov kakršen je RT, pa neizpodbitna resnica.
Nikogar ni, ki bi se uprl komunistom. Zato Ukrajina ni Španija. Če je ne bo podjarmil odkriti komunizem putinizma, pa jih bo podjarmil kulturni komunizem zahodnih liberalcev.
Nadvse smešno je brati misli komunistofilov, ki v zahodnih državah vidijo nasprotje, Rusiji. Kakor, da bi bili še vedno tako neumni in ne bi videli resnice.
Prostozidarsko navidezno ustvarjanje dveh blokov, potem ko sta se taista dva bloka podpirala in drug drugemu omogočila obstoj, je vendar že jasno kot beli dan. Ali pač ne? Fotelj-komunisti lahko svojo neumnost vendar prek prstov prenašajo na tipkovnico, ta pa ustvarja besede in te besede se zlivajo v besedilo. Besedilo brezumja.
Če smo še februarja upali, da se bo "ukrajinska rekonkvista" prelevila v "veliko evropsko rekonkvisto", kakor so nas spodbujali ukrajinski bratje, pa lahko vidimo, da je vsak up zaman.Velika evropska rekonkvista, ki bi posnemala post-špansko vznikanje evropskih kontrarevolucij se ni zgodila. Ti, ki bi morali to rekonkvisto izpeljati, so se ukvarjali z neumnostmi, kakršna je podpora v antisemitskih težnjah muslimanov.
Uspela pa ni predvsem zato, ker so vsa gibanja, ki bi morala v ukrajinski rekonkvisti videti začetek, že zdavnaj prerezala s tradicijo. In ko se zgodi to, pristaneš na levi strani.
Velika liberalna revolucija je opravila svoje že zdavnaj. Očetje liberalci, sinovi komunisti. Kapitalizem = komunizem. Komunizem = kapitalizem. Materializem iz dveh koncev.

Agitator, 3.5.2014

Ni komentarjev:

Objavite komentar